luni, 14 ianuarie 2013

Un nou inceput- jurnal de dieta!

Buna fetelor,
Asa cum mi-am propus in noaptea dintre ani, 2013 vreau sa fie un an plin, un an in care sa fac schimbari in bine. O schimbare pe care o consider necesara este sa ating greutatea ideala, asa ca mi-am luat inima-n dinti, m-am inarmat cu merinde autorizate si de azi am trecut la treaba. 
Pentru mine greutatea ideala ar fi undeva la 57 kg, deci ar trebui sa slabesc pana la 10 kg, acum cantaresc 66 kg, la o inaltime de 1.68 cm. 
Am decis sa urmez dieta Dukan pentru ca acest regim abordeaza nu doar pierderea de greutate, ci si mentinerea greutatii pentru tot restul vietii. 


Iata si pasii pe care-i urmez: 

In prima etapa ( la mine dureaza 5-6 zile) mananc numai proteine si anume: carne de pui slaba, peste, fructe de mare, oua, iaurt si branza degresata, mezeluri de curcan sau pui degresate, tarate de ovaz. Exclus carbohidrati, zahar, glucide, grasimi. Voi slabi pana la 3 kg.
In a doua etapa- (dureaza pana cand ajung la greutatea pe care mi-o doresc) alternez regimul de proteine + legume. O zi mananc doar proteine, cealalta zi proteine si legume (crude, fierte trase la tigaie fara grasime).  Legumele permise sunt urmatoarele: rosiile, castravetii, ridichiile, spanacul, sparanghelul, prazul, fasolea verde, varza, ciupercile, telina, fenicul, toate tipurile de salata inclusiv andiva, vinetele, dovleceii, ardeii.
Etapa 3- durata acestei perioade este fixa: exact 10 zile pe kilogram pierdut. In aceasta etapa ne mai relaxam un pic, partea grea a trecut, pe langa proteine si legume pe care le putem manca oricand in orice cantitate, adaugam si un fruct pe zi. Toate fructele sunt autorizate in cantitate de o singura portie pe zi cu exceptia urmatoarelor: banane, struguri, cirese si fructe seci (nuci, alune, arahide sau fistic) care nu sunt permise inca. Ne mai sunt permise: doua felii de paine integrala de grau sau mamaliga, orez sau cartofi (150g). 
Tot in aceasta etapa mai beneficiem de o surpriza - masa de sarbatoare inseamna ca putem manca orice dorim: un aperitiv, antreu si desert – fiecare consistand din absolut orice alimente (insa o singura portie, o singura masa, nu toata ziua).
Tarate de ovaz 2 linguri pe zi.
Etapa 4- Toate alimentele din perioada de consolidare plus orice alte alimente. Joia va fi de fiecare data o zi doar de proteine. Miscare zilnica+3 linguri de tarate de ovaz pe zi. 
Primele zile sunt cele mai grele, insa sunt nerabdatoare sa vad primele rezultate. 
Ati tinut diete? Au dat rezultate? Ce parere aveti despre dieta Dukan?
Va pupichitz!

4 comentarii:

  1. Buna ! Interesanta dieta, dar este important sa o asociezi cu sport! Succes ! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna Chitz. Am auzit numai lucruri bune despre aceasta dieta. Am cateva colege la serviciu care s-au apucat de ea si numai una din ele a dus-o la bun sfarsit. Rezultatul...UIMITOR, era de nerecunoscut. Abia astept sa incep si eu :).
    Te pupp

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti tin pumnii tie, mie si tuturor ce au de gand sa faca aces pas. Astept intradevar un rezultat uimitor. pupichitz!

      Ștergere
  3. Vrem poze cu rezultatul !!! Mult succes mai departe ! Te pupacesc

    RăspundețiȘtergere